amb el suport de  
Marató de problemes. 2023
Problema 8. Problema de 3 punts



Una formiga ha sortit del punt vermell, que és un vèrtex d'una estructura cúbica de filferro d'1 m de costat.  (*)
Vol fer una passejada que recorri completament tots i cadascun dels costats del cub com a mínim una vegada, i ho vol fer tan ràpid com sigui possible. Pot recórrer algun costat més d'una vegada i no cal pas que acabi en el mateix punt d'on ha sortit.

Si camina a 0,01 m/s, quin és el mínim temps que necessitarà per a aconseguir el seu objectiu?


La resposta es demanarà en minuts i segons.  Si és un nombre enter de minuts caldrà escriure 00  en la casella dels segons

(*)  Nota: La paraula costat de l'enunciat potser es podria substituir per aresta. Però no ho hem fet així perquè el diccionari defineix aresta:
Línia d’intersecció de dos plans o dues superfícies. I en aquesta figura no hi ha plans o superfícies. La figura està composta per dotze trossos de filferro    ,  que són els costats del cub. Cadascun d'ells fa 1 m. de llarg i s'ha de recórrer completament. La formiga només pot circular per aquests filferros, no hi ha cares en aquesta estructura cúbica .

 

Quan ja hagis resolt el problema hauràs d'accedir al formulari de resposta, enllaçat des de la pàgina de l'activitat.
Recorda que has de disposar d'una contrasenya de participació que es va enviar per correu electrònic com a resposta al formulari d'inscripció.
Si no la recordes o no l'has rebut, escriu a   concursosscm@gmail.com