amb el suport de  
Marató de problemes. 2020
Problema 9. Problema de 3 punts


Un centre escolar va organitzar un viatge en autocar que té un cost total fix per al centre independentment del nombre d'alumnes que hi vagin. El centre divideix el cost total entre el nombre d'alumnes que s'apunten.
Es van inscriure  més d'una vintena i quan es va calcular el cost que suposaria per cada participant, el resultat va ser un nombre enter d’euros.
Quan es va  anunciar el cost, quatre que s'havien apuntat es van esborrar. Es va tornar a calcular el cost individual, que curiosament va ser una altra vegada un nombre enter d'euros i es van començar a recaptar els diners. Tot va anar bé fins els dos últims, que ara van dir que no podrien anar a la sortida.
El dia del viatge es va tornar a calcular el preu per participant, va tornar a ser un nombre enter, i es van haver de recollir 3 € de més a cadascun dels alumnes que finalment hi anaven i que ja havien pagat.
Quant ha costat finalment el viatge a cada participant?



Quan ja hagis resolt el problema hauràs d'accedir al formulari de resposta, enllaçat des de la pàgina de l'activitat.
Recorda que has de disposar d'una contrasenya de participació que es va enviar per correu electrònic com a resposta al formulari d'inscripció.
Si no la recordes o no l'has rebut, escriu a   concursosscm@gmail.com