Problemes a l'esprint per a equips de 5è i 6è de primària

25 de gener de 2017, dimecres

Crònica detalladaLa participació ha estat de 63 equips de 37 centres,  que han fet constar una participació de 1045 alumnes.  Gràcies per l'interès en l'activitat i la participació!

Hi ha hagut 38 equips que han tingut encert total, el màxim d'equips fins ara que han tingut aquest èxit.  D'aquests equips, 16 han intentat, molts d'ells amb encert, els reptes "de propina" que es proposen.
Des de la comissió organitzadora pensem que el nombre d'equips amb encert total representa una excel·lent proporció (i més si tenim en compte el que es comenta en l'apartat següent), cosa que demostra el gran treball que ha fet la mainada que ha concursat i el professorat que n'ha impulsat la participació.

L'activitat dels Problemes a l'esprint permet una organització molt oberta en els diferents centres i, des de la comissió, pensem que així ha de ser per tal d'inserir-ho en l'activitat didàctica del dia a dia. Tanmateix ara volem recordar la idea-clau dels problemes a l'esprint, tal com s'explica a la web:
  • En la primera part de l'activitat es recomana que l'equip es subdivideixi i que un subgrup treballi els problemes "de la branca d'olivera" i un altre subgrup "els del colom de la pau" que són a priori un poquet més difícils que els altres.
  • L'estructura de l'activitat suggereix que, per acabar, tot el grup treballi conjuntament els reptes finals
  • Idea-clau: confrontarresultats i compartir la feina.  La idea amb què, ja fa uns quants anys, vam dissenyar els problemes a l'esprint es basa en la col·laboració: es tracta de comparar resultats i eventualment debatre "a veure qui ho té bé" i, sobre tot, entendre el "per què"
Des de la comissió pensem que aquesta idea encaixa millor amb un o dos equips per centre (un equip = un grup d'alumnes treballant en una aula),això sí treballant en subgrups que intercanvien informació i la comenten fins a arribar a la "resposta bona", que no pas en el fet que cada subgrup actui com un equip amb la seva contrasenya. I per això volem informar que, dels centres que participaven amb equips relativament nombrosos, més del 90% van enviar les respostes amb encert total.


L'equips que ha enviat la resposta en un temps de concurs més ràpid ha estat un dels dos equips de Thau Barcelona, amb  2105 segons de temps de concurs,  i a més, després han resolt correctament els tres problemes de propina

Amb menys d'una hora de temps de concurs, quinze equips (molt bé!!! ...i encara millor si pensem que 10 d'aquests equips van enviar amb encert respostes a reptes de propina. Indicats per ordre alfabètic del municipi:
Escoles Minguella (Badalona), Aula Escola Europea, Col·legi Sant Lluís, Escola Betània Patmos, Escola Joan Pelegrí,  Escola Sadako Escolàpies Sant Martí, i Thau (segon equip) (Barcelona), La Vall (Bellaterra), Escola Les Savines (Cervera), Saint George's School (Fornells de la Selva), Escola Mowgli (Igualada), Col·legi Regina Carmeli (Rubí), Fundació LLor (Sant Boi de Llobregat), Col·legi Diocesà Sagrada Família (Tortosa), Col·legi Vedruna Sant Elies (Vilafranca del Penedès)

Molt bona feina!!!Crònica detallada  amb resultats, llista de participants,  respostes numèriques dels problemes, etc.