Problemes a l'esprint per a equips de 3r i 4t d'ESO

9 de desembre de 2015, dimecresLa participació ha estat de 101 equips de 87 centres de les Illes Balears, la franja de Ponent, Catalunya i el País Valencià, que han fet constar a la base de dades 2090 alumnes. Dades de participació i abast geogràfic "de récord". 
Gràcies a tothom per l'interès en aquesta activitat.


Quatre equips van aconseguir encert en un temps de concurs més petit que 4000 segons
  • L'IES Bellaguarda d'Altea (Marina Baixa, País Valencià), que va enviar les respostes correctes en poc més de tres quarts d'hora
  • El Col·legi Regina Carmeli (Rubí, Vallès Occidental) i l'Institut Ernest Lluch  (Barcelona ) va enviar totes les respostes correctes abans d'una hora.
  • L'Institut Antoni Torroja, de Cervera, en un temps de poc més d'una hora.
35 equips van tenir encert total i alguns van dedicar estona als reptes "de propina".
Ara bé, convé recordar  que els centres són molt diversos i aquesta activitat permet que cada centre s'organitzi com li vagi millor: equip de pocs alumnes, equip gran, equip grup-classe, diversos equips treballant independentment i tot això  s'ha de tenir molt en compte a l'hora de valorar el temps de concurs i l'encert.  Així doncs volem destacar tots els centres que van participar. Per a alguns equips segur que és un gran èxit haver enviat respostes correctes a algun dels grups de problemes.


Des de la comisisó creiem que l'important, la veritable ànima de l'activitat són els centres participants i el professorat que ha impulsat la participació i les al·lotes, els sagals, les xiques, els nois que han estat una bona estona fent matemàtiques.

Són moltes hores acumulades  les que heu dedicat a pensar i treballar.
Molt bona feina!

Com sempre volem incloure un missatge, avui rebut des d'Altea, que comenta la dinàmica que fan servir per al desenvolupament del concurs.
"...
avui ho hem passat molt bé! Han participat uns 20 alumnes, la meitat de 3r i la meitat de 4t, i tothom s'ha bolcat a fer els problemes i, com que treballaven simultàniament en tots els problemes, hi ha hagut un moment que les respostes anaven eixint alhora, i ha sigut molt emocionant. A més, ja hi havia gent treballant en els reptes 9 i 10, i, només els hem passat les dades, ens han donat la resposta immediatament. La veritat, m'ha sorprès molt gratament que participara tanta gent, perquè estan d'exàmens i no van sobrats de temps. Molts repetien d'altres anys, i això és senyal que s'ho han passat bé en les ocasions anteriors, pense jo!  Això sí, ja no hem intentat els reptes suplementaris, perquè ja se'n volien anar a casa, a dinar i a estudiar."
Gràcies per la vostra participació!
  • El nombre d'equips que van enviar la resposta encertada competa i els temps d'encert en el concurs fan pensar a la comissió que aquesta vegada va resultar, globalment, "un poquet massa difícil" (?). Us podem assegurar que ha estat sense pretendre-ho, s'ha treballat com sempre, una colla de gent que hem estat anys i anys donant classe a aquestes edats ho hem preparat i revisat acuradament...  però ja sabeu que la valoració de si un problema "és fàcil"  o "és difícil" és del tot subjectiva.
  • A partir de les revisions de la proposta, durant "el pont" es van fer alguns canvis d'ordre i algun plantejament dels problemes.  Un d 'aquests canvis va provocar un error (només imputable al webmaster, que ara des d'aquí us en demana disculpes. En un dels problemes no s'especificava correctament quin valor havia de passar a un altre. De seguida que se'n va tenir coneixement es va corregir però aquest fet va provocar embolics als equips que havien començat de bon matí. Estem estudiant la manera de valorar-ho però ja podem dir que agraïm la vostra comprensió, que ja ens heu manifetsat en algun missatge.
El professorat que vau donar el vostre email com a impulsors de l'activitat en cada centre rebreu un missatge sobre aquests temes i demanat-vos opinió sobre el tractament dles intents que convé permetre en aquesta activitat.


Ja està publicada una  crònica completa de l'activitat:  amb resultats, llista de participants,  respostes numèriques dels problemes  i respostes comentades


També us pot interessar l'activitat  Contes a l'esprint