Convocatòria curs 2019-2020
Problemes a l'esprint per a equips de 3r i 4t d'ESO

11 de desembre de 2019, dimecres


Contacte   concursosscm@gmail.com


Demanem disculpes pel fet que, per raons diverses, s'ha retardat la publicació de la crònica detallada de l'activitat. Ara ja la teniu accessible.


La comissió dels Problemes a l'esprint (SCM/FEEMCAT/creamat) valora molt positivament la celebració de la primera convocatòria d'aquest curs 2019-2020.
  • S'ha assolit el màxim fins ara en la inscripció per a l'esprint de 3r i 4t d'ESO, amb un total de 124 centres (augment del 10,9% respecte el màxim anterior), que han organitzat 143 equips. També ha estat de récord el nombre d'alumnes que s'ha fet constar que participaven: 3.075.
  • Volem destacar la distribució geogràfica: des d'Esterri d'Àneu, fins a Seròs, i cap al sud fins a Elx, i a l'est cap a Formentera i Ciutadella, i altra vegada cap al nord fins a Cadaquès i Llançà.


Ens hem de felicitar per l'excel·lent rendiment dels equips participants, 108 dels quals han tingut encert ple en els problemes del concurs (el récord fins ara era de 84) i el fet que 57 equips han tingut encert en algun o en tots els problemes "de propina".

És a dir que el repte que planteja l'activitat que és  "fer matemàtiques" amb la idea que el treball en equip permet  assolir una resolució exitosa de problemes no elementals podem dir que s'ha aconseguit.

Pensem s'ha encertat força el contingut, i així ha pogut ser realitat allò que molts centres ens havien comentat: que el temps majoritari del concurs no s'allunyés gaire d'una hora. Ës clar que hi ha hagut equips molt més ràpids i altres que hi han dedicat força més estona.
Felicitats a tots!!!

Una enhorabona molt especial als equips més ràpids a l'hora d'obtenir  l'encert total en els problemes del concurs.

El podi:
Institut Ernest Lluch (Barcelona) amb un temps de concurs de mitja hora exacta, 1800 segons
Saint George's School (Fornells de la Selva)
i Institut Samuel Gili i Gaya (Lleida) amb un temps arrodonit de 38 minuts

Amb menys de tres quarts d'hora:
Institut Montserrat (Barcelona)
Institut Domènec Perramon (Arenys de Munt)
Institut Manuel de Pedrolo (Tàrrega)
Institut la Mitjana (Lleida)
Institut Josep Brugulat (Banyoles)
IES Bellaguarda (Altea)
IES Penyagolosa (Castelló de la Plana)
Hem de fer constar en aquest grup d'encertants l'Institut Vila de Gràcia, de Barcelona, que no hi va constar inicialment per una possible anomalia informàtica.

Amb menys d'una hora  uns altres 27 equips

Amb menys de cinc quarts d'hora  uns altres 20 equips

Molt bé tots aquests i tots els altres que han participatHeu pensat a inscriure-us a la Copa Cangur?
Es tracta d'una altra activitat de resolució de problemes dedicada a equips de centre, en aquets cas format per 7 alumnes de 2n o 3r d'ESO.
Informació

Termini d'inscripció fins a mitjans de gener.
Concurs: dia 30 de gener de 2020