Convocatòria curs 2020-2021
Problemes a l'esprint per a equips de 1r i 2n d'ESO

17 de febrer de 2021, dimecres


 • Inscripció i accés a l'activitat

  L'ha de fer una professora o un professor
  ; es necessita el codi oficial del centre.

  Es rebrà una contrasenya per participar 
  (de 6 caràcters) amb la qual es  poden veure els enunciats en diversos ordinadors, tants com es vulgui,
  També es rebrà una contrasenya ampliada, (tres caràcters més, en total 9 caràcters) per a enviar les respostes des d'un únic ordinador.
 • Es recomana que feu un bolcat de pantalla de la pàgina on es comuniquen les contrasenyes.  Si per alguna raó es perden només es podran tornar a demanar per correu electrònic.


 • Accés a l'activitat des de diversos ordinadors per als equips que ja tenen contrasenya
Sobre la participació de dos o més equips d'un centre

Instruccions per si algun centre vol participar amb dos o més equips que treballin independentment

però recordeu la idea clau per a l'organització de l'activitat:
Un equip = conjunt d'alumnes reunits en una aula treballant en un grup organitzat en subgrups
Aquesta idea s'adiu més amb "una contrasenya" que correspon a diferents subgrups que col·laboren, confronten resultats, debaten la manera de fer els problemes que no pas amb un grup petit.  Molt en especial, el diseny de l'activitat està pensat per a dos subgrups que tenen la mateixa contrasenya: primer fan cadascun un grup de problemes (uns la branca d'olivera, els altres el colom de la pau) i finalment tots junts els reptes finals i, si escau, els problemes de propina. 

En aquesta edició dels Problemes a l'esprint es proposen 10 problemes. En la primera part de l'activitat es recomana que un subgrup treballi els problemes "de la branca d'olivera" (4 problemes) i un altre subgrup "els del colom de la pau" (4 problemes a priori un poquet més difícils que els altres). En acabat, tot el grup conjuntament podrà treballar els dos reptes finals.

Cada centre pot fer l'activitat a l'hora que li vagi millor. Quan ompliu el formulari de participació tindreu una contrasenya que permetrà accés a la web amb els enunciats des de diversos ordinadors, tants com cregueu convenient.

Les circumstàncies actuals ens fan demanar en la inscripció la composició de l'equip, és a dir si l'equip el formen alumnes només de 5è (tal com ens han dit alguns centres que hauran de fer) o només de 6è o s'han pogut fer equips conjunts amb  alumnes de tots dos nivells, cosa ben difícil per la normativa actual.  Aquesta dada es tindrà en compte per a la publicació de resultats.


És molt important que només una persona de cada equip enviï respostes.
Per aquesta raó hi ha un complement ,de la contrasenya, restringit, que cionvé que només es digui a qui hagi d'enviar les respostes.


L'activitat es marca com a objectiu principal la participació i l'interès per a la correcta resolució dels exercicis proposats. Ànim!

Els resultats de l'activitat es faran públics el dia  18 de febrer, (amb la intenció que sigui abans del migdia.)

S'indicaran les respostes correctes, el marcador d'encerts dels equips participnts i el temps emprat.Contacte per a possibles incidències:
Toni Gomà      preferiblement per email    agoma@xtec.cat     
o també   
615 29 75 45   (preferiblement wattsapp)


(alternativament  concursosscm@gmail.com  o cangurscm@gmail.com
però pot ser que
no sempre estiguin actius aquests dos emails)