informaciˇ d'anys anteriors


En el context del Cangur-2023  de la SCM es convoca el 

IX concurs de cartells  Cangur de la SCM

d'acord amb les bases que es poden consultar i amb el benentŔs que el disseny guanyador esdevindrÓ la imatge corporativa del Cangur 2024, i, si el jurat ho estima oport˙ d'algunes edicions posteriors.


La comissiˇ Cangur de la SCM ha designat un jurat que ...
 • ha analitzat la participaciˇ i ha analitzat els dissenys presentats
 • ha demanat a tots els membres de la comissiˇ i a altres persones colĚlaboradores que valorin els dissenys presentats. 
 • ha demanat assessorament a persones especialistes en el disseny grÓfic i l'ha tingut molt present
i aleshores  ha proposat com a guanyador del concurs el disseny emmagatzemat amb la contrasenya OR59UDB (Podeu veure una exposiciˇ virtual dels tres dissenys mÚs valorats)

Barcelona, 13 de maig de 2023


Premi del concurs

La contrasenya  OR59UDB   correspon al disseny presentat per Sara Taoui Altankhuyag, alumna de segon de batxillerat, durant el curs 2022-2023, de l'Institut Dertosa, de Tortosa.   Enhorabona pel premi!

Podeu clicar a la imatge per veure el disseny amb mÚs resoluciˇ


 • Poden participar en el concurs: alumnes de 3r o de 4t de l'ESO, de batxillerat o de cicles formatius de FP en algun dels centres de l'Ómbit georgrÓfic on es desenvolupa el Cangur de la SCM (en les seves tres convocat˛ries paralĚleles.),
  • Els dissenys es poden elaborar individualment o en grups de treball.
  • Cada participant pot enviar diversos dissenys.
 • Termini de presentaciˇ fins el dia de Sant Jordi. (Allargat fins el dia 25 d'abril.)
  • alguna referŔncia grÓfica al Cangur
  • el text Prova Cangur 2024 (que tambÚ pot ser abreujat si convÚ per al disseny, com Ús ara Cangur-23 o d'altres opcions). Alternativament es pot optar per XXIX-Cangur  o  29Ŕ-Cangur.
  • una referŔncia textual o grÓfica al fet que la prova Ús una organitzaciˇ de la Societat Catalana de MatemÓtiques (SCM, http://scm.iec.cat), filial d el'Institut d'Estudis Catalans.
 • Els dissenys es presentaran en format electr˛nic, adequat per ser publicat en una pÓgina web (.jpg, jpeg, .png, .svg) mitjanšant unformulari des d'aquesta pÓgina web.
 • DesprÚs d'acabar el termini de presentaciˇ de dissenys es valorarÓ si Ús adequat publicar una exposiciˇ virtual de tots els treballs presentats. La SCM designarÓ un jurat, que demanarÓ assessorament a professorat de secundÓria i universitari o a especialistes en el disseny grÓfic  per a la decisiˇ del concurs.
 • Premis: el jurat atorgarÓ un premi (eventualment el premi pot ser substitu´t per alguns accÚsits o bÚ el concurs declarat desert.) El veredicte del concurs es farÓ p˙blic a travÚs de la web i el premi es donarÓ en el solemne acte de cloenda del Cangur-2023-SCM, el dia 23 de maig de 2023 al Palau de Congressos de Montjuic, a Barcelona.. 
 • En la valoraciˇ per part del jurat es tindrÓ en compte la necessitat de poder reconvertir el disseny a un format vectorial i tambÚ serÓ imprescindible poder-ne fer variacions per a adaptar-les a edicions posterios, atenent el fet que, en principi el cartell premiat servirÓ per al Cangur-2024 i si el jurat ho estimÓ oport˙, es podrÓ adaptar per al Cangur 2025 i per al Cangur 2026  Aquestes noves versions s'acordaran amb l'autor o l'autora del disseny guanyador que, en tot cas, haurÓ de facilitar les fonts adequades per a l'adaptaciˇ d'aquest text per a edicions posteriors del Cangur.
 • Les persones que presentin un disseny a aquest concurs, o els seus representants legals si escau, autoritzen que els treballs presentats siguin publicats a la web del Cangur i en fan cessiˇ d'˙s indefinida a la SCM.
 • El jurat interpretarÓ les bases en situacions de dubte i les seves decisions sˇn inapelĚlables. La participaciˇ en aquest concurs suposa l'acceptaciˇ d'aquestes bases.

La SCM emprarÓ el disseny del cartell guanyador com a cartell oficial de la prova Cangur-2024 i, si escau, de les successives, en altres documents escrits relatius a la prova i en la pÓgina web.