Tornar a www.cangur.org

Convocatòria del concurs de cartells 2023

Els logotips del Cangur a Catalunya
El «nostre» Cangur va adoptar l'any 1996 el logotip dissenyat per a Le Kangourou sans frontières per Raoul Raba, pintor i escultor, premi de Roma 1955.
Aquest mateix disseny es fa servir a la portada dels quadernets d'enunciats i per a elaborar els pins de record que es donen a tots els participants: verd per al primer nivell, blau per al segon, groc per al tercer
L'any 1997 s'incorpora el color vermell per al nivell 4.
 

El cartell anunciador del Cangur-98 i el del Cangur-99 de la SCM reproduïen un disseny fet per alumnes de l'IES Bernat Metge de Barcelona, dirigits per Montserrat Rasclosa.
 

Per als fulls d'enunciats i les publicacions del Cangur-99 es va recollir el nou disseny que Raoul Raba va publicar al web «oficial» del Kangourou, http://www.mathkang.org
Per al Cangur-2000, Antoni Gomà va fer una recreació del disseny anterior, combinant-hi el logotip de la SCM i el de l'Any Mundial de les Matemàtiques.
 
Per al Cangur-2001 el logotip va ser una variació dels anteriors.
   

A finals de l'any 2001, en el marc del Cangur-2002 es va convocar el primer concurs de cartells, per tal d'escollir el disseny que havia de servir com a identificador de la nostra prova per a les convocatòries de 2002 i 2003.

La guanyadora, amb el disseny que podeu veure a l'esquerra, va ser Àstrid González Pellicer, del col·legi de las Madres Concepcionistas de Barcelona.

Podeu veure una informació detallada del concurs, amb una exposició virtual dels dissenys presentats.

   

Amb la idea que aquesta iniciativa tingui continuïtat, l'any 2003 es va convocar un nou de cartells en què va ser distingit el disseny de Dani Armengol Altayó de l'Escola Pia de Balmes de Barcelona.

A l'esquerra teniu una reproducció del que va ser el cartell oficial per als Cangurs-2004, 2005 i 2006 i podeu accedir a la col·lecció de dissenys presentats al segon concurs de cartells Cangur.

   

En el marc del Cangur- 2006 es va convocar el tercer concurs de cartells.

El jurat va decidir premiar el disseny de Toni Cunill Fernández, alumne de tercer d'ESO de l'IES Castell del Quer (Prats de Lluçanès.)

A l'esquerra teniu una reproducció del disseny guanyador.

Podeu llegir tota la informació sobre el tercer concurs de cartells Cangur i, en particular, veure l'exposició virtual de tots els dissenys presentats.En el marc del Cangur- 2009 es va convocar el quart concurs de cartells.

El jurat va decidir premiar el disseny que podeu veure a l'esquerra, presentat per Ezequiel Cini, alumne de batxillerat de l'Escola Pia de Santa Anna, de Mataró.

Podeu accedir a tota la informació sobre el quart concurs de cartells i veure l'exposició virtual de tots els dissenys presentats.En el marc del Cangur- 2012 es va convocar el cinquè concurs de cartells.

El jurat va decidir premiar el disseny que podeu veure a l'esquerra, presentat per Júlia Alsina Oriol, alumna de segon de batxillerat de l'Institut Jaume Callís, de Vic.

Podeu accedir a tota la informació sobre el cinquè concurs de cartells i veure l'exposició virtual de tots els dissenys presentats.


En el marc del Cangur- 2015 es va convocar el sisè concurs de cartells.

El jurat va decidir premiar el disseny que podeu veure a l'esquerra, presentat com un treball conjunt, d'acord amb les bases, per Alejandro Camps i Josep Catot alumnes de tercer d'ESO del Col·legi Viaró, de Sant Cugat del Vallès.

Podeu accedir a tota la informació sobre el sisè concurs de cartells i veure l'exposició virtual de tots els dissenys presentats.


En el marc del Cangur- 2018 es va convocar el setè concurs de cartells.

El jurat va decidir premiar el disseny que teniu publicat a l'esquerra. L'autora és  Ariadna Garcia Pelegrin, que en el moment del concurs era alumna de 2n de Batxillerat de l'Institut Jaume Vicens Vives, de Girona

Podeu accedir a tota la informació sobre el setè concurs de cartells i veure l'exposició virtual de tots els dissenys presentats.

En el marc del Cangur- 2020 es va convocar el vuitè concurs de cartells.

El jurat va decidir premiar el disseny que va presentar Biel Moreno Lluberes, alumne de quart d'ESO, durant el curs 2019-2020 de l'Escola Daina-Isard, d'Olesa de Montserrat.

Les circumstàncies de la COVID van fer que no es pogués entregar el premi fins a l'acte d'entrega deprmeis del Cangur 2021. El disseny que es mostra correspon a una modificació que s eli va demanar a l'autor i així és com va esdevenir la imatge identificadora del Cangur 2021, Cangur 2022 i Cangur 2023, també amb una variant apaisada..

Podeu accedir a tota la informació sobre el vuitè concurs de cartells i veure l'exposició virtual de tots els dissenys presentats.