Respostes a preguntes rebudes sobre l'organitzaciˇ de la prova Cangur 2021


Un centre pot enviar per a l'avaluaciˇ oficial alguns fulls de respostes i uns altres no?
 • S═. Un centre pot decidir, a la vista de les circumstÓncies, que envia per a l'avaluaciˇ oficial per lectura ˛ptica i participaciˇ en el concurs Cangur2021 alguns fulls de respostes d'alumnes del seu centre i alguns altres, no.  Tanmateix hem de recordar que aquesta possiblitat s'ha implantat per a aquets Cangur 2021  ˙nica i exclusivament per a les circumstÓncies que es deriven de la COVID.  Aplicar-ho per altres raons creiem que no s'adiu del tot a la idea-clau de l'organitzaciˇ del Cangur en el marc de la propsta de l'associaciˇ internacional Le Kangourou sans frontiŔres, que s'exposa en el primer punts dels seus estaututs, que tradu´t diu aix˛:
  L'associaciˇ tÚ com a finalitat la promociˇ de la cultura matemÓtica bÓsica per tots els mitjans i, en particular, per l'organitzaciˇ d'un joc-concurs anual que se celebrarÓ el mateix dia en tots els pa´sos participants; l'objectiu d'aquesta activitat Ús estimular i motivar la gran majoria d'alumnes.


Si les circumstÓncies obliguen al confinament d'alguns alumnes que s'havien preparat per al Cangur, es pot contemplar la possibilitat d'una participaciˇ telemÓtica en el concurs Cangur 2021?
 • En el reglament del Cangur al qual els centres inscrits  van donar el vistiplau en el moment de la inscripciˇ es llegeix  La realitzaciˇ de la prova Cangur, convocada amb carÓcter oficial per al dia 18 de marš de 2021, serÓ considerada com una activitat pr˛pia del Centre a tots els efectes, i els responsables del Cangur en el centre vetllaran pel compliment de totes les normes a quŔ aquesta activitat estigui sotmesa, amb el benentŔs que cada centre podrÓ fer la seva pr˛pia organitzaciˇ.  En aquest sentit, es pot contemplar usar una plataforma moodle o altres entorns de  treball que els centres han hagut d'activar decididament en aquests darrers temps?  La comissiˇ Cangur valora positivament aquesta possibilittat per˛ amb les matisacions que s'indiquen tot seguit.
  • Ha de ser una decisiˇ presa per circumstÓncies excepcionals sobrevingudes els dies anteriors a la prova; no pot ser una planificaciˇ feta a priori.
  • ╔s imprescindible que el centre valori que el treball telemÓtic Ús del tot fiable, i que el professorat es comprometi a validar-lo plenament, de manera global i individual, i aix˛ tan de cara a l'organitzaciˇ de la prova com davant de la resta d'alumnes del centre i les famÝlies,
  • HaurÓ de ser possible comprovar que mentre es desenvolupi la prova els alumnes afectats per les circumstÓncies no utilitzin el m˛bil ni altres ginys electr˛nics.

 • Sigui com sigui, cal tenir ben present que els enunciats de la porva Cangur no es poden penjar a Internet, en cap xarxa o entorn d'accÚs lliure fins un mes desprÚs de la prova.  Si es posen en un moodle o entorn de treball colĚlaboratiu del centre s'han d'esborrar immediatament desprÚs que hagi acabat l'activitat.
  • De la mateixa manera que es diu que els enunciats en paper s'han de recollir i no retornar-los fins uns dies desprÚs de la prova per a evitar transferŔncies no desitjades d'informaciˇ, s'ha de dir als eventuals participants per via telemÓtica que no poden transmetre cap part dels enunciats a altres persones.


Si les circumstÓncies provoquen que un grup d'alumnes que tenia participar en el  Cangur 2021  no ho poden fer el dia 18 de marš , i el centre ho oorganitza perquŔ ho facin un altre dia,  poden participar com a concurs?
 • No. La participaciˇ en el concurs Cangur 2021 ha de ser per a la prova realitzada el dia 18 de marš, no en altres dates posteriors


Quines condicions hi ha per a la celebraciˇ del Cangur com a activitat interna del centre?
 • En aquest cas l'organitzaciˇ Ús totalment lliure, per˛ cal atenir-se a le sindicacions de carÓcter general
  • Enunciats en paper:  si escau, s'han de recollir, No poden quedar a disposiciˇ dels alumnes, fora del centre, fins el dia 22 de marš. No e spot permetre que en prenguin imatges amb el m˛bil.
  • Si es volen posar els enunciats en alguna plataforma d'Internet pr˛pia del centre  s'ha d'atendre fil per randa el que s'ha dit en la resposta a la pregunta anterior.


Es podran elaborar diplomes des de la SCM per a alumnes dels quals no s'hagi enviat el fulls de respostes per a l'avaluaciˇ oficial?
 • NO.   En les instruccions s'indica clarament que en aquest cas no quedarÓ enregistrada a la base de dades oficial del Cangur cap dada sobre la seva participaciˇ.